Prins Daniel delade ut pris till svenska exportföretag

Prins Daniel tillsammans med pristagarna från Nord-Lock Group.

Prins Daniel tillsammans med pristagarna från Nord-Lock Group. Foto: Niklas Palmklint

Torsdagen den 17 oktober delade Prins Daniel ut utmärkelsen Export Hermes.

Utmärkelsen utses av stiftelsen Fonden för exportutvecklinglänk till annan webbplats och delas ut till svenska företag som har uppvisat mycket bra exportresultat. Årets vinnare blev Nord-Lock Grouplänk till annan webbplats som tillverkar en produkt som hindrar skruvar att lossna vid till exempel vibrationer.

Juryns motivering:

”Nord-Lock Group har en vibrerande företagshistoria som krävt både uthållighet och innovationer för att bli det framgångsrika exportföretag som i det fördolda håller ihop mycket av vad ett modernt samhälle vilar på”

Prins Daniel delade även ut pris för årets Upcoming Star som blev Re:newcell ABlänk till annan webbplats som skapat en kemisk återvinningsprocess för att bryta ned textilavfall till biologiskt nedbrytningsbar massa.

Prins Daniel tillsammans med representanter från Re:newcell AB.

Prins Daniel tillsammans med representanter från Re:newcell AB. Foto: Niklas Palmklint

Utmärkelsen delades ut i samband med Tendensdagen och Sveriges Marknadsförbunds 100-årsjubileum på Musikaliska i Stockholm.

Export Hermes

Utmärkelsen Export Hermes består av en statyett i brons gjord av konstnären Thomas Qvarsebo och ett diplom framställt av Ann-Catrine Sandäng. Genom åren har över 50 framgångsrika svenska exportföretag fått ta emot priset.