Kungaparet besökte Axfoundation

Den 7 juni besökte Kungen och Drottningen Torsåker gård i Upplands Väsby. Där testar och utvecklar Axfoundation, tillsammans med forskare, lösningar för ett hållbart livsmedelssystem.

Kungaparet besökte Torsåker gård.

Kungaparet besökte Torsåker gård. Foto: Magnus Lejhall/TT

Axfoundations verksamhet utvecklar lösningar på lokala och globala hållbarhetsutmaningar. På Torsåker gård möts aktörer från hela livsmedelskedjan för kunskapsutbyte och praktisk innovation. Tillsammans arbetar de med att testodla, föda upp, förädla och utveckla nya metoder, ny mat och nya måltider.

Ambitionen för Axfoundation är att öka takten inom hållbar livsmedelsinnovation med produkter som funkar i vardagen och samtidigt är hållbara både för människa och miljö.

Kungaparet hälsades välkomna av Antonia Ax:son Johnson, grundare av Axfoundation.

Kungaparet hälsades välkomna av Antonia Ax:son Johnson, grundare av Axfoundation.

Kungaparet fick en rundtur på temat: framtidens hållbara innovationer inom mat och material. De fick bland annat se ladugårdens moderna test- och innovationskök. experimentträdgården och testbageriet.

Kungaparet fick en rundtur på temat: framtidens hållbara innovationer inom mat och material. De fick bland annat se ladugårdens moderna test- och innovationskök, experimentträdgården och testbageriet. Foto: Magnus Lejhall/TT