Prins Carl Philip vid förberedelser inför Bocuse d'Or Europe

Måndagen den 14 mars deltog Prins Carl Philip vid prov­smakningen av tävlingsmenyn inför tävlingen Bocuse d'Or Europe som äger rum i Budapest 23–24 mars 2022.

Prins Carl Philip i samtal med det svenska teamet som tävlar i Bocuse d'Or.

Prins Carl Philip i samtal med det svenska teamet som tävlar i Bocuse d'Or. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

I Bocuse d'Or Europe i Budapest tävlar 20 av Europas främsta kockar om de tio platserna i den stora finalen, som äger rum i Lyon i januari 2023.

Sverige representeras av Jimmi Eriksson. I teamet ingår även teamets coach Martin Brag, commis/assistent Thilda Mårtensson samt Tommy Myllymäki som är Bocuse d'Or Swedens president.

Jimmi Eriksson är Sveriges kandidat i tävlingen Bocuse d'Or Europe.

Jimmi Eriksson är Sveriges kandidat i tävlingen Bocuse d'Or Europe. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Bocuse d’Or

Bocuse d'Or Europe är en kvalificeringstävling till kock-VM, Bocuse d'Or som är världens mest prestigefyllda matlagnings­tävling för kockar. Tävlingen startades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse. Vartannat år arrangeras tävlingen i Lyon, Frankrike.

L'Académie Suédoise de Bocuse d’Or grundades år 1990 av Sven-Gunnar Svensson för att ta hand om och ansvara för Sveriges deltagande i Bocuse d'Or. Svenska Bocuse d'Or Akademin ingår i Gastronomi Sverige.